Mobiliteitsdienstverband

Een mobiliteitstraject is een specifieke vorm van outplacement, waarbij uw medewerker in dienst treedt bij Bakker & Bosch, inclusief het ABP pensioen. Gedurende de periode van de arbeidsovereenkomst zullen wij de medewerker coachen, trainen, begeleiden en uiteindelijk bemiddelen naar een nieuw en duurzaam toekomstperspectief. 

Het mobiliteitstraject bij Bakker & Bosch

Indien u uw medewerker een passende en duurzame oplossing wilt bieden in de vorm van een mobiliteitsdienstverband, gaan wij met u en afzonderlijk met uw medewerker in gesprek over de mogelijkheden. Wij adviseren u en uw medewerker over de in te zetten modules om tot het beste resultaat te komen.

Ieder mobiliteitstraject wordt met uiterste zorgvuldigheid op maat vormgegeven. Op deze manier kunnen wij samen met de medewerker het meest haalbare uit het mobiliteitstraject halen. Dit resulteert in een plaatsingspercentage van ver boven de 80%.

In de aanloop naar deze samenwerking is het belangrijkste dat uw medewerker deze overstap met een goed gevoel en weloverwogen maakt. Er moet een klik zijn en wederzijdse vertrouwen.
 
Wanneer wordt een mobiliteitstraject ingezet?

Een mobiliteitsovereenkomst wordt actueel als medewerker en werkgever besluiten afscheid van elkaar te gaan nemen.
 
In de volgende situaties weten werkgevers en medewerkers ons te vinden:
  • Bij boventalligheid van medewerkers binnen de organisatie;
  • Bij een verstoorde/onprettige arbeidsrelatie of escalatie van een conflict;
  • Als werkgever en medewerker het oneens zijn over de uitvoering van de functie;
  • Als tijd en of kennis voor begeleiding van de medewerker ontbreekt;
  • Als u, als eigenrisicodrager voor de WW, vooraf duidelijkheid wil hebben over de financiële consequenties van het “ontslag”.
Voor wie is een mobiliteitstraject bedoeld?

Wij helpen u en uw medewerker verder. Zeker als u als werkgever risicodrager voor de werkloosheidswet (WW) bent. Met het aangaan van een mobiliteitsovereenkomst zijn de financiële consequenties vooraf volledig voor u duidelijk. Daarnaast krijgt uw medewerker een unieke kans voor het vinden van een nieuw en duurzaam loopbaanperspectief.

Hoe ziet een mobiliteitstraject er in de praktijk uit?

De medewerker gaat samen met het Bakker & Bosch-team op zoek naar een nieuw en passend loopbaanperspectief. Dit loopbaanperspectief helpen wij om te zetten in concrete mogelijkheden. In veel situaties gaat het om het bemiddelen naar nieuw passend werk. In andere situaties worden medewerkers begeleid richting het zelfstandig ondernemerschap. 

Tijdens het mobiliteitstraject zullen wij uw medewerker alle denkbare vormen van hulp aanbieden. Elke traject wordt op maat vormgegeven passend bij de situatie van de medewerker. Of het nu gaat om gesprekken, workshops, sollicitatietrainingen, testen, toegang tot een vacatureportal of ons uitgebreid werkgeversnetwerk.
 
Jobhunting als belangrijk onderdeel van het mobiliteitstraject

Bakker & Bosch heeft een groot aantal recruiters in dienst. Deze collega’s worden ingezet om invulling te geven aan het proactief en gericht bemiddelen van onze kandidaten. Hiervoor wordt onder andere ons landelijk netwerk binnen de publieke en private sector ingezet.

Nieuwsgierig naar onze persoonlijke aanpak?
In een vrijblijvend gesprek leggen we u graag uit wat we voor u kunnen betekenen en hoe onze trajecten eruit zien. Bovendien vinden we het belangrijk dat het klikt tussen de kandidaat en onze coach. Om die reden kan er altijd van tevoren een afspraak worden gemaakt voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met Marijn van den Bosch op het telefoonnummer 088-5550909.


 
Marijn van den Bosch - Senior Consultant Arbeidsmobiliteit
Contactpersoon

Marijn van den Bosch
Senior Consultant Arbeidsmobiliteit

088 - 555 0909
info@bakkerenbosch.nl

 


 

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.