Re-integratie 2e spoor

Na een lange ziekteperiode is het voor jouw medewerker niet makkelijk om weer aan het werk te gaan. Een medewerker die (langdurig) is uitgevallen is vaak onzeker, weet niet goed meer wat voor werk bij hem of haar past en twijfelt ten onrechte aan zichzelf. Wij helpen jouw medewerker hierbij. Samen met onze re-integratiecoach, eventueel ondersteund door een ervaren herstelcoach, wordt jouw medewerker gecoacht en begeleid naar een nieuwe passende baan die aansluit bij zijn of haar belastbaarheid. Het zelfvertrouwen van de medewerker komt vaak grotendeels weer terug als er een nieuw loopbaanperspectief is. Samen met de medewerker focussen we ons op de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Het kijken naar mogelijkheden, biedt kansen en perspectief.

Re-integratie eerste en tweede spoor door Bakker & Bosch
 • Stap 1: Kijk of de medewerker een andere beschikbare functie binnen uw organisatie kan vervullen, eventueel met aanpassingen. Dit noemen we 're-integratie eerste spoor'.
 • Stap 2: Heb je intern geen geschikte functie beschikbaar en is dit getoetst door een arbeidsdeskundige, dan ben je als werkgever verplicht om op zoek te gaan naar externe arbeidsmogelijkheden. Dit noemen we 're-integratie tweede spoor'.
  Daarnaast adviseren wij jou om altijd de mogelijkheden op het eerste spoor te blijven onderzoeken.
Onze re-integratietrajecten kunnen zowel worden ingezet voor begeleiding bij re-integratie op het eerste spoor als re-integratie op het tweede spoor.

Wet Verbetering Poortwachter
Voor u als werkgever is het bemiddelen van uw medewerker naar een passende baan, mogelijk na een periode van detachering of stage, van groot belang. In de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) staat beschreven dat u in eerste instantie verplicht bent om uw medewerker te herplaatsen binnen de eigen organisatie, al dan niet met aanpassingen. Indien werkhervatting binnen de eigen organisatie niet meer mogelijk is of duurzame werkhervatting onwaarschijnlijk lijkt, wordt het 2de spoor re-integratietraject gestart. Het is belangrijk aan deze eisen te voldoen. Het UWV toetst of u, samen met uw medewerker, er alles aan heeft gedaan om de medewerker binnen of buiten de eigen organisatie te re-integreren.
Heeft u zich, samen met uw medewerker, volgens het UWV onvoldoende ingespannen dan volgen er loonsancties. Stroomt de medewerker na 2 tot 3 jaar ziekte de WIA-uitkering in, dan vertaalt zich dat in hogere risicopremies voor een lange periode.
 
Hoe pakken we het aan?
Wij zorgen voor een intensieve individuele aanpak met een persoonlijk maatwerktraject. Hierbij staan de wensen en ontwikkelbehoefte van de medewerker altijd centraal. Tijdens het traject doorloopt iedereen dezelfde fases maar met inzet van verschillende modules, tegelijk of achtereenvolgend. Daarbij houden wij altijd rekening met de arbeidsbelasting en de huidige mogelijkheden van de medewerker. Bij het zoeken naar passend werk richten wij ons op de mogelijkheden en niet op de beperkingen.
 
Tijdens het re-integratietraject doorlopen we de volgende fases: 
 1. Intakefase
 2. Reflectiefase
 3. Onderzoeks- en oriëntatiefase
 4. Trainingsfase
 5. Sollicitatie- en plaatsingsfase
 6. Nazorgfase

De voordelen van een re-integratietraject via Bakker & Bosch

Voor werknemers:
 • Er wordt zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als sociaal vlak gewerkt aan een nieuwe start;
 • Zelfvertrouwen, energie en het werkplezier krijgen een impuls;
 • Eén vast aanspreekpunt;
 • Focus op herstel, competenties en een nieuw loopbaanperspectief.
Voor werkgevers:
 • Snelle interventie;
 • Zorg voor uw medewerkers met heldere communicatie;
 • Het voorkomen of beperken van premieschade;
 • Deskundige begeleiding tijdens de re-integratie;
 • Het op orde brengen en houden van de wettelijk vereiste dossiers.
   
Nieuwsgierig naar onze persoonlijke aanpak?
In een vrijblijvend gesprek leggen we u graag uit wat we voor u kunnen betekenen en hoe onze arbeidsmobiliteit trajecten eruit zien. Bovendien vinden we het belangrijk dat het klikt tussen de kandidaat en onze coach. Om die reden kan er altijd van tevoren een afspraak worden gemaakt voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 
 
Marijn van den Bosch - Senior Consultant ArbeidsmobiliteitContactpersoon

Marijn van den Bosch
info@bakkerenbosch.nl
088 - 555 0909


 


 

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.