Outplacement


Op zoek naar een outplacementbureau?

Als we het hebben over outplacement, praten wij liever over een coachingstraject van ‘werk naar werk’. Een traject waarbij één van onze coaches de kandidaat een-op-een begeleidt van de huidige functie naar een nieuwe baan buiten de huidige werkgever. Deze begeleiding is maatwerk; ieder mens is immers uniek. Maar het doel is voor iedereen gelijk: een nieuwe start bij een andere werkgever in een passende functie. Een baan die aansluit bij jouw wensen, talenten en kunde.
 
Wij vinden het belangrijk dat onze kandidaat en coach een wederzijdse klik met elkaar hebben. Daarom vindt altijd vóór de start van een coachingstraject een vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dit kennismakingsgesprek bespreken we onder andere de doelen en de wederzijdse verwachtingen van het traject.   
 


Hoe ziet een outplacementtraject eruit?

Een volledig outplacementtraject bestaat uit de volgende onderdelen:
  • loopbaanoriëntatie-/analyse
  • competentie-analyse
  • training
  • coaching 
  • arbeidsmarktoriëntatie 
De praktische uitvoering van deze onderdelen is opgesplitst in vijf fasen:
  • Fase 1: terugblik en vooruitblik
  • Fase 2: zelfanalyse (wie ben ik?, wat wil ik? en wat kan ik?)
  • Fase 3: training (CV, sollicitatiebrief en sollicitatiegesprek)
  • Fase 4: loopbaanoriëntatie (oriëntatie op beroepen en arbeidsmarkt)
  • Fase 5: arbeidsmarktbenadering en gebruik van social media (zoeken van vacatures en ondersteuning in het sollicitatieproces) 
Een volledig outplacementtraject heeft een doorlooptijd tussen de 20 en 26 weken. De praktische invulling van de vijf fasen is afhankelijk van de behoefte van de kandidaat. Daarom vullen we dit op maat in. Het is ook mogelijk om onderdelen in een outplacementtraject los te doorlopen. Dan kies je bijvoorbeeld alleen voor een loopbaanoriëntatietraject of een trainingstraject.Kennis maken?
Onze coaches hebben jarenlange ervaring in loopbaanbegeleiding en kennen de arbeidsmarkt als geen ander. Zo zijn zij snel in staat om de persoonlijke situatie van de kandidaat te vertalen naar mogelijkheden. Wij vinden het belangrijk dat het klikt tussen de kandidaat en onze coach. Om die reden kan er altijd van tevoren een afspraak worden gemaakt voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met Bas Londeman op het telefoonnummer 088-5550909 of 06-39662064.


Neem contact op

 
Bas Londeman - Senior Consultant Arbeidsmobiliteit
Contactpersoon

Bas Londeman
Senior Consultant Arbeidsmobiliteit

06 - 39 66 20 64
088 - 555 0909
b.londeman@bakkerenbosch.nl