Re-integratie 2e spoor

Bent u werkgever en zoekt u deskundige begeleiding van uw zieke werknemer bij het vinden van een baan buiten uw organisatie? Dan bent u bij Bakker & Bosch aan het juiste adres. 
 


Op zoek naar een re-integratie 2e spoor traject?

Onze re-integratiecoaches begeleiden uw zieke werknemer naar een succesvolle herintreding bij een andere werkgever, ook wel re-integratie 2e spoor genoemd. Onder begeleiding van de coach gaat uw medewerker op zoek naar zijn/haar wensen, ambities, mogelijkheden, talenten en vaardigheden. We staan niet te lang stil bij wat niet meer kan, maar focussen vooral op wat wel mogelijk is. Daarnaast werken we aan het versterken van het zelfvertrouwen van de medewerker en besteden we veel aandacht aan nieuwe manieren en mogelijkheden om de medewerker zich te laten onderscheiden van andere sollicitanten. Na een succesvol re-integratietraject blijft de medewerker minimaal drie maanden onder begeleiding van de coach zodat hij/zij altijd een klankbord heeft.
 


Wie en wanneer komt (u) in aanmerking voor re-integratie 2e spoor?

Alle medewerkers waarmee de mogelijkheden van herintreding in een passende functie bij de huidige werkgever zijn onderzocht en afgerond. Het arbeidsdeskundig onderzoek heeft plaatsgevonden en de arbeidsdeskundige heeft geadviseerd een oriëntatie op de arbeidsmarkt te starten met als doel herintreding in een passende functie bij een nieuwe werkgever (het zogenaamde 2e spoor traject). 
 


Hoe ziet een re-integratie 2e spoor traject eruit?

Aan de hand van een intakegesprek, arbeidsdeskundig verslag en functionele mogelijkheden lijst (FML) maken wij een programma op maat. Zaken zoals het arbeidsverleden, arbeidsmarktverkenning, sollicitatie en presentatie pakken we puntsgewijs aan om zo het gewenste resultaat te bereiken. Daarnaast zorgt de coach voor verslaglegging voor in het re-integratiedossier.
 


Wat is het gewenste resultaat van re-integratie 2e spoor?

De werknemer vindt een passende baan en heeft grip op zijn/haar toekomstige loopbaan.
 


Hoe lang duurt een re-integratie 2e spoor traject?

Een re-integratietraject duurt tussen de zes en twaalf maanden. Aan een re-integratietraject gaat altijd eerst een intakegesprek vooraf.Kennis maken?
Onze coaches hebben jarenlange ervaring in loopbaanbegeleiding en kennen de arbeidsmarkt als geen ander. Zo zijn zij snel in staat om de persoonlijke situatie van de kandidaat te vertalen naar mogelijkheden. Wij vinden het belangrijk dat het klikt tussen de kandidaat en onze coach. Om die reden kan er altijd van tevoren een afspraak worden gemaakt voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met Bas Londeman op het telefoonnummer 088-5550909 of 06-39662064.


 
Bas Londeman - Senior Consultant Arbeidsmobiliteit
Contactpersoon

Bas Londeman
Senior Consultant Arbeidsmobiliteit

06 - 39 66 20 64
088 - 555 0909
b.londeman@bakkerenbosch.nl