HR Advies

U kunt met uiteenlopende HR projecten te maken krijgen. Wilt u meer structuur en duidelijkheid aanbrengen op het gebied van HR? Wilt u HR instrumenten implementeren die passend zijn binnen uw organisatie en bovendien actueel zijn in de huidige tijd? HR Advies / Consultancy biedt mogelijkheden voor uiteenlopende HR onderwerpen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het opstellen van een personeelshandboek, implementeren van een nieuw functionerings- en beoordelingssysteem, een salarishuis of een jaarlijks terugkerend medewerkerstevredenheidsonderzoek. 

Wanneer HR consultancy?
HR Consultancy kan vanuit diverse perspectieven interessant zijn voor uw organisatie. U heeft binnen uw organisatie geen HR-afdeling, u kunt door uw huidige werkzaamheden niet voldoende tijd vrijmaken of u heeft niet de juiste expertise in huis. In dat geval biedt HR Consultancy de juiste oplossing! Met HR Consultancy nemen wij het project volledig (of deels) bij u uit handen en zorgen we voor een maatwerk oplossing én verzorgen we de implementatie.

Voorbeeldcasussen HR consultancy
Lees hieronder enkele voorbeeldcasussen welke wij voor verschillende organisaties hebben mogen uitvoeren;

Casus 1: Opstellen personeelshandboek
Naast de wettelijke regels hebben medewerkers ook te maken met bedrijfsspecifieke regels zoals bijvoorbeeld de beloningsstructuur, het salarishuis en ontwikkelingsmogelijkheden. Om ervoor te zorgen dat deze wettelijke- én bedrijfsspecifieke regels voor iedereen te allen tijde inzichtelijk zijn is een personeelshandboek de juiste uitkomst! Met een duidelijk en compleet personeelshandboek komen deze vragen niet terecht bij een collega die wellicht het antwoord ook niet weet en is het voor iedereen meteen duidelijk.
 
Casus 2: Implementatie Het Nieuwe Beoordelen
Regelmatig wordt het traditionele functionerings- en beoordelingssysteem ervaren als een ‘veroordeling’ over een korte periode. Juist in een tijd waarin de ontwikkeling van medewerkers centraal hoort te staan is een passend en motiverend systeem én een continue dialoog met betrekking tot functioneren en ontwikkeling belangrijk. Het Nieuwe Beoordelen is een aanpak die helemaal past in de huidige tijd en die middels maatwerk toepasselijk is binnen elke organisatie. De ‘verplichte’ en ‘standaard’ gesprekken die vaak ook nog eens tijdrovend zijn maken plaats voor een continue dialoog waarin de medewerker grotendeels zelf de verantwoordelijkheid neemt over zijn of haar functioneren en ontwikkeling. Lees meer over 'Het Nieuwe Beoordelen'.

Casus 3: Salarishuis en (eventuele) bonusstructuur
Duidelijkheid in verwachtingen is fijn en vooral als het gaat over uw toekomst. Voor de medewerker betekent dit onder andere transparantie in de financiële mogelijkheden. Door te werken met een salarishuis heeft iedere medewerker inzichtelijk welke salarismogelijkheden er zijn, welke stappen de medewerker nog kan zetten en wat het plafond is in zijn of haar functie. Middels benchmark zorgen we voor inzicht in de landelijke en regionale marktconforme salarissen en kunnen we een op maat gemaakt salarishuis opzetten en implementeren. Wilt u daarnaast ook een extra financiële vergoeding bieden dan is een bonusstructuur de oplossing. Wij denken hierover graag met u mee wat toepasselijk is binnen uw organisatie.   

Casus 4: Medewerkertevredenheidsonderzoek
Voor een hoge productiviteit en efficiency zijn gemotiveerde medewerkers de belangrijkste sleutel. Om te zorgen voor gemotiveerde medewerkers is het belangrijk om te focussen op de punten waar medewerkers tevreden over zijn en vooral ook te werken aan de punten waar ze niet tevreden over zijn. Een medewerkerstevredenheidsonderzoek gaat in op uiteenlopende onderwerpen en geeft inzicht in waar medewerkers tevreden of juist niet tevreden over zijn. Uiteraard blijft het niet alleen bij de uitkomst van het onderzoek en is juist de opvolging hierop belangrijk. Wij bieden u passende ondersteuning of advisering hoe u het beste deze opvolging kunt vormgeven.    Hoe werkt HR consultancy?
Bij HR consultancy werken we op basis van een uurtarief waarbij we vooraf, middels een uitgebreide offerte, een indicatie geven van de te besteden uren en de te verrichte werkzaamheden. De facturatie geschiedt maandelijks op basis van nacalculatie. Indien blijkt dat de te besteden uren alsnog hoger uitvallen dan zullen wij dit altijd eerst in onderling overleg bespreken. Dit zodat u niet onverwachts achteraf met hogere kosten geconfronteerd wordt.  
   

   

Marijn van den Bosch
Contactpersoon

Marijn van den Bosch
info@bakkerenbosch.nl
088 - 555 0909

  


 

HR Consultant


 
"Binnen uw organisatie kunt u te maken krijgen met interessante HR vraagstukken of projecten. Ondanks dat het een mooie kans is om hiermee aan de slag te gaan kan het zo zijn dat u niet de juiste expertise in huis heeft of simpelweg niet voldoende tijd. Vanuit mijn rol als HR Consultant wil ik u in deze situatie graag ondersteunen, adviseren en vooral ontlasten. Samen met u wil ik werken aan succes! Wat ik meeneem? Passie voor het vak, persoonlijke interesse in organisatie en medewerkers en een brede kennis van HR."

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram