Recruitment Process Outsourcing (RPO)


Recruitment wordt meer en meer een paraplu waaronder specialisten met verschillende kennis acteren. De huidige krappe arbeidsmarkt vraagt specifieke kennis en ervaring om de juiste mensen te vinden. Naast onze werving en selectie activiteiten ondersteunen wij organisaties ook bij de inrichting van het recruitment proces of worden de recruitmentprocessen (gedeeltelijk) aan ons uitbesteed. Dit wordt ook wel RPO genoemd, dit staat voor Recruitment Proces Outsourcing.
 
Recruiten in een krappe arbeidsmarkt vraagt tijd, kennis, aandacht en wellicht nog het belangrijkste: snel handelen! Dit zijn meestal de punten waar niet iedere organisatie aan kan voldoen. Soms is er geen of onvoldoende kennis binnen de organisatie aanwezig, is de te werven doelgroep lastig te vinden of kan HR niet geheel voldoen aan de eisen die er op het gebied van recruitment worden gesteld.
 
Recruitment is de afgelopen jaren sterk veranderd wat vraagt om specifieke kennis en ervaring van o.a. online marketeers, recruitmentsystemen, wervingsgesprekken en borging van processen om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren. Een recruitmentsysteem in combinatie met het uitzetten van een vacature in de huidige arbeidsmarkt zal weinig resultaat met zich meebrengen. Er dient anders geworven te worden en het belangrijkste, er dient actief gesourced, gesearched en geadverteerd te worden om de juiste profielen binnen te krijgen.
 
Tegenwoordig is iedereen online en hier liggen volop kansen. We gebruiken jobmarketing om zowel actief en latent werkzoekende te bereiken. Wij voorzien organisaties onder andere bij de implementatie van een eigen werken-bij-website, verlagen sollicitatiedrempels en analyseren websitebezoeken. Middels doelgroepsegmentatie in combinatie met targeting en retargeting triggeren wij potentiële kandidaten om te solliciteren. 

RPO is een maatwerkoplossing die na een implementatie aangepast kan worden aan de (veranderende) behoefte en schaalbaar is. De wervingsbehoefte van vandaag de dag kan over een periode anders zijn. Wel zo fijn als de kosten zich daar ook op aanpassen.
 
Waarom Recruitment Process Outsourcing

  • Betere zichtbaarheid en vindbaarheid van de vacatures;
  • Vergroting en versterking van het employer brand;
  • Verbetering van candidate experience;
  • Snellere invulling van openstaande vacatures;
  • Flexibele kosten t.o.v. vaste kosten (eigen personeel);
  • Makkelijk in te spelen op pieken en dalen in de wervingsbehoefte;
  • Lagere recruitmentkosten (kosten per aanname);
  • Een groter bereik van kandidaten. 

Recruitment Process Outsourcing via Bakker & Bosch

Door gebruik te maken van RPO wordt de zoektocht naar nieuwe collega’s door Bakker & Bosch overgenomen. Hierbij analyseren we het gehele recruitmentproces en gaan we kijken waar verbetering te behalen is en wat wel of niet wordt uitbesteed. We analyseren de huidige processen, recruitmenttools en gaan deze optimaliseren voor uw organisatie. We brengen de wervingsbehoefte in kaart en gaan op basis daarvan een strategie bepalen, budgetten samenstellen en dan natuurlijk ook daadwerkelijk actie ondernemen om het gewenste resultaat te bereiken. Hierbij zorgen we voor dataverzameling en rapportages om vooraf opgestelde KPI’s te kunnen meten. Gedurende het proces kunnen we altijd op- en/ of afschalen zodat we kunnen inspelen op veranderingen in de wervingsbehoefte.
     

   
Marijn van den Bosch
Contactpersoon

Marijn van den Bosch
info@bakkerenbosch.nl
088 - 555 0909

  


 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via: