« terug naar het overzicht

46% WW-ers is 50-plus

26 januari 2017
Oudere werkzoekenden hebben buiten de Randstad een grotere kans om werk te vinden vanuit de WW dan in het westen van het land. Dat komt omdat sectoren waar veel vacatures zijn, zoals de bouw, er sterker zijn vertegenwoordigd. Ook is er minder concurrentie van jongere werkzoekenden. Dit blijkt uit de tweemaandelijkse barometer 50-plus van UWV, die vandaag is verschenen.
 
In deze barometer is gekeken naar de kans op werk binnen kansrijke beroepen en overige beroepen. Daarbij zijn duidelijke regionale verschillen te zien in de kans dat een 50-plusser met een kansrijk beroep werk vindt vanuit de WW. Zo is de kans dat een 50-plus WW’er met een kansrijk beroep in Zuid-Holland weer aan het werk komt 60 procent en in Friesland 72 procent.
[Kansrijke beropen 50-plussers] Kansrijke beroepen voor 50-plussers zijn veelal technisch van aard, bijvoorbeeld metselaar, timmerman of monteur. Maar ook een ervaren (wijk)verpleegkundige, chemisch analist of docent Duits heeft goede kans om weer een baan te vinden vanuit de WW. Minst kansrijke beroepen voor 50-plussers zijn bijvoorbeeld beroepen in de kunst, journalistiek of openbaar bestuur.
Kansrijke beroepen 50 plussers

46% WW-ers is 50-plus
Het aantal WW-uitkeringen aan 50-plussers was in januari 2016; 214.700, dat is 46 procent van het totale aantal WW-uitkeringen. Verder blijkt uit de barometer dat de uitstroom uit de WW in 2015 licht hoger was dan de instroom. Vorig jaar vonden bijna 65.000 50-plussers vanuit de WW weer werk, ruim 4 procent meer dan in 2014.

Bron: www.dewerkmarkt.nl

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram