« terug naar het overzicht

5 tips om je doelen succesvol te bereiken

21 april 2022
Persoonlijke ontwikkeling is cruciaal geworden op de werkvloer. Iedere werknemer heeft zijn of haar individuele bijzondere talenten, kwaliteiten en persoonlijke voorkeur in werkstijlen die optimaal benut zouden moeten worden op het werk. Bovendien is het aanbieden van opleidings- en doorgroeimogelijkheden tegenwoordig een van de meest belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde voor sollicitanten, dus als organisatie is het verstandig om hierop in te spelen.

Maar hoe speel je hierop in? Er zijn allerlei vormen om persoonlijke ontwikkeling binnen een organisatie een plek te geven. Belangrijk is dat ontwikkeling vanuit een intrinsieke motivatie van de werknemer ontstaat en dat een leidinggevende ondersteunt tijdens het vormgeven van deze ontwikkeling. Werknemer en leidinggevende zorgen er dan samen voor dat er persoonlijke doelstellingen worden opgesteld om aan te werken. Om deze te kunnen behalen is het belangrijk dat je hiervoor een plan maakt. We delen in dit artikel vijf tips die helpen om persoonlijke doelen van jou of collega’s na te kunnen streven.

1. Krijg inzicht in de huidige situatie
De eerste stap voor het bereiken van doelen, is het inzichtelijk maken van kwaliteiten en talenten van alle werknemers binnen een team. Het inzetten van persoonlijkheidstesten kan hierbij een goed hulpmiddel zijn om inzicht te verkrijgen. Mogelijke persoonlijkheidstesten zijn Insights Discovery, DISC of Management rives. Middels deze testen is het mogelijk om alle persoonlijkheden binnen jouw team of organisatie in kaart te brengen en kunnen ontwikkelpunten uitgelicht worden.

2. Maak doelen SMART
Het is raadzaam om doelen specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden te maken. Een voorbeeld van een SMART doelstelling is: ‘’Binnen anderhalf jaar wil ik twee managementcursussen afronden met een gemiddeld resultaat van minimaal een 7½.” Het SMART opstellen van doelstellingen zorgt ervoor dat werknemers hier meer op gefocust zijn, wat de kans op succes groter maakt.

3. Maak doelen klein
Subdoelen dwingen personen om dagelijks bezig te blijven met het werken naar het gewenste eindresultaat. Bovendien biedt het de gelegenheid om bij elke behaalde stap een klein feestje te vieren, wat de motivatie weer ten goede komt. Zodoende is het dus beter om meerdere kleinere doelen te hebben, dan één grote, allesomvattende doelstelling.

4. Hulpmiddelen!
Naast dat persoonlijke gesprekken is het belangrijk om doelen bij te stellen of een duwtje in de goede richting te geven, hierbij is een handig hulpmiddelen te gebruiken om het proces te faciliteren. Tegenwoordig zijn er diverse apps of feedbacktools die ervoor zorgen dat doelen en feedback makkelijk en laagdrempelig aangeboden kunnen worden. Door gebruik te maken van technologische hulpmiddelen kan het proces goed gefaciliteerd worden. Hierdoor zijn de tijdrovende feedbackformulieren verleden tijd en hoef je als leidinggevende niet veel tijd meer te steken in de uitwerking van feedback- of functioneringsgesprekken. De werknemer kan de tools gebruiken om feedback op te vragen bij zijn team of specifieke collega’s maar denk ook aan het vragen van feedback aan klanten of leveranciers. Uitgangspunt is dat de werknemer in de lead is voor de verzameling van feedback voor zijn ontwikkelpunten en dus van wie hij de feedback wil ontvangen.

5. Geef je doel(en) prioriteit
Sommige werknemers hebben de neiging om na verloop van tijd het doel weer te vergeten. Motiveer hen daarom om actief aan de slag te gaan met hun doelen. Biedt de mogelijkheid tot het volgen van cursussen en of opleidingen ten behoeve van de ontwikkelpunten. Wanneer iemand bijvoorbeeld handiger wil worden in Excel, zijn hier tientallen (online) cursussen voor waar per direct mee gestart kan worden. Kijk naar eventuele platformen die deze ontwikkeling kunnen faciliteren. Hiermee bied je vanuit de organisatie ondersteuning bij het behalen van ontwikkeldoelen.

Hopelijk heb je iets aan de tips uit dit artikel gehad. Heb je nog vragen, of advies nodig bij soortgelijke zaken? Neem contact op met ons voor vakkundig advies.
 
Marijn van den Bosch
 
Marijn van den Bosch
Directeur
m.vandenbosch@bakkerenbosch.nl
088 - 555 0909
    LinkedIn


 
 

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram