« terug naar het overzicht

6 best practices | Vitaliteit stimuleren onder werknemers

21 juni 2021


Steeds meer organisaties zien het belang in van vitaliteit onder werknemers. En dat is begrijpelijk. Want al vaak genoeg is gebleken: investeren in vitaliteit loont. Het zorgt niet alleen voor meer betrokkenheid, creativiteit en productiviteit onder de werknemers, maar het leidt ook tot een daling van 15% in het ziekteverzuim. Bij Bakker & Bosch vinden we het vanzelfsprekend ook belangrijk de vitaliteit op de werkvloer te stimuleren. Daarom hebben we hier de afgelopen jaren steeds meer in geïnvesteerd. We delen graag onze best practices met je:

 
1. Kies een laagdrempelige sport om te beoefenen met alle collega's
Het stimuleren van werknemers om te sporten werpt bij iedere organisatie haar vruchten af. Wij zijn met Bakker & Bosch HR Diensten een heuze padelcompetitie gestart en staan elke twee weken met volle inzet op de padelbaan. Naast het feit dat we hierdoor in beweging blijven, merken we ook dat werknemers elkaar enthousiasmeren en het de saamhorigheid versterkt. 
 
2.  Voorzie je werknemers van de broodnodige vitaminen 
We weten allemaal dat het eten van twee stuks fruit per dag gezond is. Toch haalt een groot deel van de Nederlanders deze aanbevolen hoeveelheid niet. Het is daarom goed om als werkgever het eten van fruit te stimuleren. Wij hebben daarom iedere dag lekker vers fruit op kantoor. Hiermee geef je je vitaliteitsbeleid een frisse boost! 

3.  Zorg voor voldoende ontspanning 
Naast beweging en gezond eten, is ontspanning ook een belangrijk onderdeel van vitaliteit. Dit begint bij een fijne werkomgeving en aangename sfeer onderling. Maar je kunt als werkgever extra opties bieden om werknemers te laten ontspannen. Zo spelen wij in de pauze regelmatig een potje tafelvoetbal of pingpong. Hierdoor denken we even niet aan werkgerelateerde zaken en komen we ook nog van onze bureaustoelen af. 

4. Daag elkaar uit met de Ommetjes-app
Hierbij is het de bedoeling dat je in elk geval iedere werkdag een ommetje maakt à 20 minuten. Het is bewezen dat dit bevorderlijk is voor je geheugen en het stress vermindert. Door het lopen van ommetjes, ontvang je punten en deze worden weergegeven in een ranglijst van het hele team. Dat werkt motiverend, helemaal als je er een mooie prijs aan vasthangt. 5. Maak eens een wandeling tijdens je meeting
Buiten vergaderen (zowel telefonisch als face-to-face) heeft veel voordelen. Zo krijg je wat frisse lucht en kom je tegelijkertijd in beweging. Je komt bovendien even los van de standaard waardoor je creatiever bent en betere vragen stelt. Tip: noteer bij terugkomst wel direct even de belangrijkste punten zodat je niks vergeet. 

6. Neem een kantoorhond
Een vrolijke viervoeter die rondhuppelt op kantoor is niet alleen erg gezellig, maar ook goed voor de werkomgeving. Het is namelijk bewezen dat werknemers hierdoor creatiever en productiever worden. Door het contact met een hond stijgt daarbij het gelukshormoon en daalt het stresshormoon. Het resultaat? Minder ziekteverzuim.

 
Marijn van den Bosch
Anne Voets
Communicatieadviseur
a.voets@bakkerenbosch.nl
088 - 555 0909
    LinkedIn


 

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram
 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.