« terug naar het overzicht

Bakker & Bosch steunt Stichting Maha Mata Nederland

5 mei 2015
Het aantal dodelijke slachtoffers neemt nog steeds toe en de verwachting is dat dit wel eens op 10.000 uit zal kunnen komen. Er zijn duizenden gewonden, mensen durven hun huizen niet meer in, er is dringend behoefte aan tenten, dekens, water, voedsel, medicijnen,etc. Elektriciteit is er nauwelijks, verbindingen en netwerken zijn weggevallen. Vele huizen, gebouwen en tempels zijn zwaar beschadigd en ook de infrastructuur. Vele wegen zijn onbegaanbaar en versperd met rotsblokken. In berggebieden zijn de meeste  dorpjes grotendeels verwoest en niet meer bereikbaar. De humanitaire hulp komt langzaam op gang maar communicatie is niet mogelijk of gaat zeer moeizaam. Vele organisaties zijn intussen actief in Kathmandu, maar nauwelijks in berggebieden rond die stad, het episch centrum van de aardbeving.

De vrijwilligers organisatie Stichting Maha Mata Nederland sponsort  al jaren diverse projecten in Nepal via vertrouwde lokale Nepalese organisaties, zoals de Stichting Veldwerk Nepal, Reachout2, Education First Foundation, Selfhelp Group Cerebrale Parese (SGCP), Orthopedica  en The Umbrella Foundation.
Ondergetekenden zijn in maart jl. met een donateursreis mee geweest naar Nepal en hebben verschillende projecten bezocht in de nu getroffen steden Kathmandu, Sangku en in het district Dhading. Door hun deelname aan de donateursreis hebben zij ook zelf kunnen zien en ervaren hoe gedoneerde gelden vanuit Nederland voor 100% op de juiste hulp plek terecht komen en bij 100% betrouwbare organisaties.

Er is in overleg met enkele Nepalese organisaties een idee uitgewerkt om zo snel mogelijk te voorzien in de zeer dringende behoefte aan communicatie middelen. Eerst willen ze via satellietbeelden in kaart brengen waar in berggebieden dorpen, huizen, wegen zwaar zijn beschadigd alvorens er hulpgoederen naar toe te kunnen sturen.  Voor de communicatie in en met die berggebieden willen zij communicatiemiddelen ter beschikking stellen aan een aantal vertrouwde contactpersonen en organisaties en daarvoor een inzamelingsactie opzetten. Dit Project Communicatie bestaat uit:
  1. Crowd source mapping:  Via satelliet beelden kunnen hiermee  dorpen, gehuchtjes, huisjes op berghellingen en wegen nauwkeurig in kaart worden gebracht om te achterhalen wat er is beschadigd en dit kan vergeleken worden met beelden van voor de ramp.      
  2. Satelliet telefoons: Voorstel is om een tiental van dit soort telefoons aan te schaffen en die bij verschillende projecten in de berggebieden, zoals in Dhading en Sindhupalchok  te brengen. De satelliettelefoon met batterij op zonne-energie kost  ca. € 500 tot 1.000 per stuk. 
  3. Sun Bell Solar Lamps met accu om ook telefoons, mobieltjes via zonne-energie op te laden. Hiervan willen zij een 100 tal aan schaffen, kosten $ 80 per stuk  en die ter beschikking te stellen aan contactpersonen van organisaties die in afgelegen bergdorpjes wonen.  
De aankoop- en transportkosten van de communicatiemiddelen zullen ca. € 20.000 bedragen. Het benodigde geld hiervoor willen zij bij elkaar brengen en daarom doen zij een beroep op u om dit Project Communicatie financieel te willen steunen.

Als u ook een bijdrage wilt leveren, doneer die dan zo snel mogelijk aan de Stichting Maha Mata Nederland op bankrekeningnummer NL80 INGB 0000 0081 83 onder vermelding van Communicatie Nepal. De Stichting Maha Mata Nederland is door de Belastingdienst onder nummer 22469 aangemerkt als een ANBI organisatie en hierdoor zijn uw giften fiscaal aftrekbaar.

Alvast HEEL HARTELIJK DANK voor uw bijdrage.                       

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Annemiek en Cees van den Bosch vrienden van de Stichting Maha Mata Nederland
Mobiel: 06-52478893                                                                                                                                 
E-mail: boschadvies@home.nl

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram
 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.