« terug naar het overzicht

Geactualiseerde versie van Werkwijzer Poortwachter + Quick Start

7 juli 2021

UWV publiceerde onlangs een nieuwe versie van de Werkwijzer Poortwachter. Deze Werkwijzer biedt richtlijnen voor de aanpak van de re-integratie van zieke werknemers. In dit artikel bespreken we de belangrijkste wijzigingen en laten we zien hoe je daar als werkgever het best mee om kunt gaan.

Wat is de Werkwijze Poortwachter?
De Werkwijzer Poortwachter helpt werkgevers, bedrijfsartsen, arbodiensten en re-integratiebedrijven in de begeleiding en re-integratie van zieke of arbeidsongeschikte werknemers. Al je vragen omtrent dit onderwerp, vind je in dit document. 

Wijgingen geactualiseerde versie 
Vanaf 1 januari 2020 is de 'Wet arbeidsmarkt in balans' (WAB) inwerktreding genomen. Hierdoor is de Werkwijzer Poortwachter aangepast. Onder andere de re-integratieverplichtingen van payrollwerkgevers zijn gewijzigd. Ook is er een aanvulling betreft de overheidsmaatregelen voor Covid-19 gegeven. Daarin staat hoe UWV de re-integratie-inspanningen van werkgevers beoordeeld. 

Wat te doen als werkgever?
De Werkwijzer Poortwachter is vooral bedoeld voor arbeidsdeskundigen en verzekeringsartsen van UWV. Maar als werkgever kun je het document ook gebruiken bij de re-integratie van zieke werknemers. Het geeft je handige richtlijnen. Zo lees je wat je verantwoordelijkheden zijn als werkgever bij re-integratie, hoe je daar mee om moet gaan en waar je op moet letten. 

Download de Quick Start 
UWV heeft een Quick Start in het leven geroepen die dient als aanvulling op de Werkwijzer Poortwachter. Dit document ondersteunt werkgevers in grote lijnen. Je vindt stappen die je moet nemen bij de re-integratie van de arbeidsongeschikte werknemer en het wijst je op de verantwoordelijkheden die je daarbij hebt. Wil je toch liever een volledig overzicht? Dan raden wij aan de Werkwijze Poortwachter door te nemen. 

Je kunt de Quick Start via deze link downloaden. 


Bron: UWV 

 
Henk de Bakker
 
H. de Bakker
Casemanager Verzuim
h.debakker@bakkerenbosch.nl
088 - 555 0909


 
    LinkedIn


 

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram