« terug naar het overzicht

Handtekening van medewerker vereist voor lagere WW-premies

19 december 2019
Werkgevers hebben moeite bij het verkrijgen van handtekeningen van eigen medewerkers om voordeel te hebben van de lagere WW-premies. Hierdoor is er drie maanden uitstel verleend om dit toch op orde te krijgen in de salarisadministratie.

De Belastingdienst eist namelijk dat er in de salarisadministratie een contract of aanvulling op het contract met twee handtekening is opgenomen. Dit dient ook te gebeuren ook al blijkt uit de lengte van het dienstverband dat het een vaste baan betreft. De dubbele ondertekening van het contract is nodig om fraude uit te sluiten.

Voorheen kwam een medewerker na twee jaar tijdelijke contracten automatisch voor onbepaalde tijd in dienst. Vanaf 1 januari 2020 zal dit pas gelden na drie jaar.

Werknemers mogen niet weigeren te ondertekenen tenzij de werkgever op deze manier bijvoorbeeld een concurrentiebeding probeert toe te voegen aan het huidige contract.

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram