« terug naar het overzicht

Hoe kan ik de verzuimkosten omlaag brengen?!

22 november 2017
Grotere bedrijven krijgen in de maand november van de belastingdienst een Beschikking Werkhervattingskas ingestuurd. Het is verstandig om hier standaard bezwaar tegen aan te tekenen. Dit heeft tot voordeel dat je meer tijd hebt om deze beschikking goed na te kijken of het allemaal klopt. (er worden fouten gemaakt)

Kleinere bedrijven (onder de 25 medewerkers) krijgen een mededeling hierover.

Advies: bewaar dit allemaal goed in je administratie.
 

Hoe kan je het verzuim omlaag krijgen?

Verzuim verlagen door de stijl van leiding geven aan te passen
Stijl van leiding geven. Een conflictueuze stijl bij het voeren van verzuimgesprekken kan leiden tot een hoger verzuim. Het ligt veel aan de stijl van leiding geven om het verzuim meer in de hand te houden.

Voert de bedrijfsarts zijn taken goed uit?
Hij/zij is namelijk de enige die kan beoordelen of iemand niet kan werken. Deze rol moet wel beperkt blijven maar is wel belangrijk.

Is het verzuim terect of onterecht?
Ga voor jezelf goed na of je inzichtelijk hebt of het verzuim terecht of onterecht is. Bij een ziekmelding en gesprekken omtrent het verzuim, vraag goed door en bouw een vertrouwensband op met je medewerkers. Het is maatwerk en bij twijfel direct werknemer bellen en soms al bij de 1e dag naar de bedrijfsarts sturen.

Advies: laat een werknemer zo snel mogelijk reïntegreren, niet naar loonwaarde (therapeutisch), maximaal 4 weken en dan over gaan in het werken naar loonwaarde.

 
Henk de Bakker
 
Contactpersoon:
Henk de Bakker
info@bakkerenbosch.nl
088 - 555 0909


 
    LinkedIn


 

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram