« terug naar het overzicht

Inlenersbeloning uitzendkrachten vanaf 30 maart 2015 van kracht

18 maart 2015
Vanaf 30 maart 2015 is de uitlener verplicht om vanaf de eerste werkdag de inlenersbeloning van de opdrachtgever toe te passen. Tijdens de laatste onderhandelingen over de ABU-cao is een wijziging afgesproken met betrekking tot de toepassing van de inlenersbeloning. Namelijk dat voor alle uitzendondernemers, de uitzendkrachten in de meeste gevallen vanaf de eerste werkdag (in plaats van na de 26e week) onder de inlenersbeloning van de opdrachtgever vallen. 
Hierbij kun je denken aan: de bij de inlener geldende of wettelijk verplichte beloningsregeling of cao. Uitzendkrachten die onder de inlenersbeloning vallen hebben dus dezelfde arbeidsvoorwaarden als de werknemers die in vaste dienst zijn bij het inlenende bedrijf.

Lees het volledige artikel hier.
 

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram
 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.