« terug naar het overzicht

Is een 6 urige werkdag beter?

30 augustus 2017

Leef je om te werken of werk je om te leven?

De balans tussen werk en privé is erg belangrijk dit is namelijk de balans tussen inspanning en ontspanning.
De werkdruk is in Nederland het hoogste van Europa. Europa heeft een gemiddelde werkdruk van 59% en Nederland van 68%. Een hoge werkdruk komt vooral voor bij hoogopgeleiden werknemers en bij werknemers tussen de 25 en 55 jaar oud.
 

Is een 6-urige werkdag beter voor werknemers en het Nederlandse bedrijfsleven?
Volgens slaapwetenschapper Paul Kelley (verbonden aan de universiteit van Oxord) sluit een 6-urige werkdag beter aan op onze biologische klok. Daarnaast is hij van mening dat wij ’s ochtends pas na 10 uur zouden moeten beginnen met werken.

David Spencer, professor economie aan de Leeds University Business School stelt: “Het werk wordt op deze manier eerlijker over de bevolking verdeeld. Wanneer het gemiddeld aantal uren per werknemer daalt, kunnen mensen die nu te veel werken het rustiger aan doen, waarmee er meer uren overblijven voor de mensen die nu geen werk hebben.” Het is dezelfde boodschap die Van Ojik in 2014 aan de man brengt: het werk moet eerlijker verdeeld worden. Of zoals Spencer het formuleert: “De diepere vraag is: moeten we een samenleving tolereren waarin er voor de één volop werk is en voor de ander helemaal niets?”

 

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram
 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.