« terug naar het overzicht

Je loon is waarschijnlijk nog nooit zoveel gestegen

3 maart 2020

Zoals iedereen weet heerst er een tekort op de arbeidsmarkt. Door de schaarste op de arbeidsmarkt proberen werkgevers verschillende manieren om jou als werknemer te binden aan hun bedrijf. Op dit moment gebeurt dit veel door middel van het verhogen van de lonen. Echter is dit niet de enige manier. Zo beloven bedrijven werknemers sneller intern door te laten groeien, eerder een vaste aanstelling te geven of te laten profiteren van de winstdeling. In februari melde het CBS dat er in januari al een gemiddelde stijging was van 3,4%. Ter vergelijking, in 2019 was er een gemiddelde loonstijging van 2,4%.

Normaliter heeft een loonstijging o.a. te maken met de inflatie. Dus wanneer bijvoorbeeld de prijzen van producten in de supermarkt stijgen zal je loon daarin mee veranderen. Door de krapte op de arbeidsmarkt van afgelopen jaar is hier een verandering in gaande. Je ziet dat lonen sneller stijgen waardoor je als werkende meer geld overhoudt om uit te geven.
 
Weet jij al wat je gaat doen met het overgebleven geld? Of ben je nu aan het dromen van een mooie vakantie?

Wij zullen je op de hoogte houden van deze ontwikkelingen en zodra er meer nieuws is lees je dit uiteraard op onze socials en onze website. Houd deze dus goed in de gaten voor het laatste nieuws op de arbeidsmarkt.

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram