« terug naar het overzicht

Kamer akkoord met Wet aanpak schijnconstructies

27 februari 2015
Het wetsvoorstel van minister Asscher om schijnconstructies aan te pakken kreeg gisteren groen licht van de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel is bedoeld om uitbuiting en onderbetaling van medewerkers tegen te gaan. De WAS moet vanaf 1 juli 2015 een einde maken aan constructies waarbij werkgevers minder dan het minimumloon of het cao-loon betalen. Dit komt onder andere nog voor in sectoren als de tuinbouw, de bouw en in het transport, vooral bij medewerkers uit Midden- en Oost-Europa. Minister Asscher typeert het wetsvoorstel als “een belangrijk wapen in de strijd tegen uitbuiten van oneerlijke concurrentie op de arbeidsmarkt.”
Lees hier het volledige artikel.

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram