« terug naar het overzicht

Meer duidelijkheid over nieuw pensioenstelsel

27 juli 2015
De financiële crisis heeft aangetoond dat pensioenuitkeringen niet zo vaststaand zijn als in het verleden het geval leek te zijn. Veel mensen verkeren hierdoor op dit moment in onzekerheid over de waarde van het opgebouwde pensioen. Daarnaast is de arbeidsmarkt de laatste tijd veranderd, waardoor er niet altijd meer sprake is van een doelmatige pensioenopbouw. Voor het kabinet is dit reden genoeg om het pensioenstelsel te actualiseren.

In een recent gepubliceerde Kamerbrief heeft staatssecretaris Klijnsma uiteengezet welke vijf varianten het kabinet heeft onderzocht om het pensioenstelsel te verbeteren: optimalisering van de bestaande uitkeringsovereenkomst, persoonlijk pensioenvermogen met risicodeling, keuzes binnen een algemeen verplichte pensioenopbouw, vrijwillig individueel pensioen en een nationaal pensioen.

Het onderzoek heeft geleid tot vier hoofdlijnen van het nieuwe pensioenstelsel, die je hier kunt lezen.

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram