« terug naar het overzicht

Minimumjeugdloon voor werkgevers

4 juli 2017
Naast het feit dat het bruto minimumloon wordt geïndexeerd wordt de leeftijd voor het wettelijk volwassenminimumloon verlaagd van 23 naar 22 jaar. Het minimumjeugdloon voor 18 tot en met 21 jarigen gaat extra omhoog.

Op 1 juli 2019  wordt de volwassenminimumloonleeftijd verlaagd naar 21 jaar. Daarnaast zal ook in 2019 het minimumjeugdloon voor 18 tot en met 20 jarigen verder worden verhoogd.
Voor veel werkgevers betekent dit hogere loonkosten. Hierom heeft de overheid een compensatie getroffen, het zogenaamde minimumjeugdloon voordeelregeling.
 
Het verhoogde minimumjeugdloon voor 18 tot en met 20 jarigen geldt niet voor MBO-ers welke bij u een leerplek hebben in het kader van de 'Beroepsbegeleidende Leerweg' (BBL). Deze werknemers behouden het huidige minimumjeugdloon. Als de MBO-er 21 of 22 jaar is, krijgt hij wel het bijbehorende nieuwe minimumjeugdloon.

Bekijk hier een overzicht van het nieuwe wettelijk minimumloon.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram
 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.