« terug naar het overzicht

Onbepaalde tijd contracten moeten voor 1 juli 2020 schriftelijk vastgelegd worden

10 juni 2020
 
Voor medewerkers in vaste dienst betaal je als werkgever een lage WW-premie. Doordat medewerkers met een bepaalde tijd contract vaak gewoon in dienst bleven zonder dat dit in een nieuwe arbeidsovereenkomst werd vastgelegd, is bij veel organisaties niet schriftelijk vastgelegd welke medewerker in vaste dienst is. Om ervoor te zorgen dat de lage WW-premie wordt toegepast moet je dit als werkgever alsnog schriftelijk vastleggen. Dit kan in de vorm van een nieuwe arbeidsovereenkomst, maar je kan het ook doen door een addendum op te stellen bij de oorspronkelijke arbeidsovereenkomst. Vanwege de coronacrisis hebben werkgevers uitstel gekregen tot 1 juli 2020 om dit schriftelijk vast te leggen.  

Wil je meer weten over deze wijzigingen of ben je toch nog benieuwd of je de wijzigingen van eerder dit jaar goed hebt opgepakt? We helpen je graag verder!
   

 
Marloes Schouten
 
Marloes Schouten
HR Consultant
m.schouten@bakkerenbosch.nl
088 - 555 0909
    LinkedIn


 

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram
 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.