« terug naar het overzicht

Opleiden onder de WWZ, hoe zit dat?

30 april 2015
Welke kosten mogen eigenlijk voor opleidingen worden betaald uit de transitievergoeding? Er zijn twee categorieën belangrijk.In de eerste plaats zijn er de transitiekosten, die bedoeld zijn om de kans op een nieuwe baan te vergoten, zoals een outplacement traject. Die kosten zijn doorgaans vrij helder, en mogen in mindering worden gebracht op de vergoeding. Daarnaast zijn er ook de inzetbaarheidskosten. Dat zijn uitgaven die tijdens het dienstverband zijn gedaan om de inzetbaarheid van een medewerker op peil te houden. Deze mogen alleen in mindering worden gebracht op de vergoeding als de opleidingen die met dit geld zijn gevolgd, geen verband houden met de functie. De werkgever mag er dus zelf geen baat bij hebben gehad. De medewerker moet altijd vooraf instemmen met de besteding van het geld: het is zijn transitievergoeding. Lees hier het volledige artikel.

Bakker & Bosch HR diensten biedt ondersteuning aan medewerkers als zij vastlopen in hun functioneren, er uitgekeken moet worden naar een nieuwe baan of als er wegens ziekte voor de werknemer geen mogelijkheden meer bij de huidige werkgever zijn en er naar mogelijkheden daarbuiten gekeken moet worden. Wij horen het graag als wij iets voor u kunnen betekenen. 

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram
 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.