« terug naar het overzicht

Sollicitaties worden steeds vaker verstuurd vanaf de smartphone

13 november 2019
Sollicitaties worden steeds vaker verstuurd vanaf de smartphone
Echter blijft het eigen netwerk ook belangrijk: 1 op de 5 mensen vond een baan via een bekende. 21% van de Nederlanders die van baan wisselden vond deze via het eigen netwerk.

Baan via opleiding
Een kwart van de starters wisselde in 2019 van baan. 11% hiervan was intern en 15% bij een andere werkgever. Bij starters is hun school een goede manier om een baan te vinden. Van de starters die een nieuwe baan hebben gevonden bleek 6% deze gevonden te hebben via een onderwijsinstelling.

Vacaturesites
Waar in 2018 16% van de beroepsbevolking een baan vond via een vacaturesite, is dat anno 2019 al 20%. Uit deze cijfers blijkt dus dat solliciteren via een vacature site steeds zinvoller en effectiever is. Onder werkzoekende is indeed de meest populaire vacaturesite van Nederland.

Apps
Wanneer we naar de sollicitatie apps kijken zien we een stijging. Waar in 2017 maar 1% van de mensen een baan vonden met een sollicitatieapp was dat in 2019 al 3%. Wel moet erbij gezegd worden dat het gebruik van deze apps nog in de kinderschoenen staan.
Uit onderzoek blijkt dat op dit moment al bijna de helft van alle sollicitaties via de mobiel worden gedaan.

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram
 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.