« terug naar het overzicht

STAP-budget voor scholing en ontwikkeling

17 maart 2022
Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie is te gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor Stimulering, Arbeidsmarkt en Positie. Deze subsidie wil voor iedereen de kansen vergroten op de arbeidsmarkt.

Aanvraag STAP-budget
Het STAP-budget kan de medewerker aanvragen via www.uwv.nl/stap. Deze subsidie moet de medewerker zelf aanvragen. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag automatisch betaald aan de opleider. Het UWV beheert de aanvragen en voert deze uit.

Voor wie is het STAP-budget?
Er zijn een aantal voorwaarden om gebruik te kunnen maken van het STAP-budget.
  • Men moet 18 jaar of ouder zijn
  • Personen genieten niet van AOW.
  • Je bezit de Nederlandse nationaliteit
  • Volksverzekerd zijn is een vereiste
  • Dit jaar heb je nog geen STAP-budget ontvangen
  • De desbetreffende cursus, training of opleiding moet in het STAP-scholingsregister staan.

Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?
Er is in 2022 een bedrag van 160 miljoen euro beschikbaar, wat wordt verdeeld over vijf aanvraagtijdvakken. Deze vinden eens per twee maanden plaats. Op dit moment is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen, maar op 1 mei 2022 kun je weer aanmelden. Let op: binnen één dag is het budget meestal op, dus wees er echt op tijd bij.

Naast de subsidie zelf, is het vanaf 1 april 2022 ook mogelijk om een gratis STAP-ontwikkeladvies te krijgen. Het doel hiervan is om persoonlijke groei en ontwikkeling te creëren bij praktisch opgeleiden (t/m MBO 2).

Wellicht is een van uw medewerkers geïnteresseerd in het budget of het ontwikkeladvies. Via deze link kunnen zij zich aanmelden. Heb je hier verdere vragen over of ondersteuning bij nodig? Neem dan vooral contact met ons op.

 
Marloes Schouten
 
Marloes Schouten
HR Consultant
m.schouten@bakkerenbosch.nl
088 - 555 0909
    LinkedIn


 
 

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram