« terug naar het overzicht

Stijging minimum jeugdloon per juli 2017

1 juni 2017

Minimum jeugdloon geleidelijk verlaagd naar 21 jaar

Momenteel hebben jongeren vanaf 23 jaar recht op het wettelijk minimumloon. In januari 2017 is Minister Asschers wetsvoorstel aangenomen, waarin deze leeftijd geleidelijk wordt verlaagd naar 21 jaar. Om te zorgen dat jongeren van 21 jaar uiteindelijk het minimumloon gaan verdienen, wordt het minimumjeugdloon vanaf 18 jaar de komende jaren opgetrokken. Hiermee wil het kabinet en sociale partners jongeren een eerlijke kans geven in de samenleving. Wat heeft dat voor gevolgen voor u als ondernemer?
 

Eerste stap gaat in per 01-07-2017

Vanaf 1 januari 2018 zullen de regels voor het stukloon en voor meerwerk gaan veranderen. Verder is het de bedoeling dat op 1 juli 2019 de minimumloonleeftijd naar 21 jaar gaat. Ook gaat in 2019 het minimum­jeugdloon voor 18- tot en met 20-jarigen omhoog.

Het wettelijk minimumloon (WML) voor werknemers van 22 jaar en ouder bij een volledig dienstverband wordt per 1 juli 2017:

€ 1.565,40 per maand;
€ 361,25 per week;
€ 72,25 per dag.

In verband met de hierboven genoemde veranderingen zijn een aantal factsheets met belangrijke informatie voor werknemers en werkgevers gepubliceerd. Deze zijn terug te vinden op de volgende pagina.Bron: Rijksoverheid

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram
 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.