« terug naar het overzicht

Te laat op het werk: einde arbeidsovereenkomst?

25 juli 2017

werknemer ontslaan te laat op het werk
Kan je een werknemer ontslaan omdat deze veelvuldig te laat komt?

Een medewerker die steeds te laat op het werk komt, kan de bedrijfsvoering ernstig hinderen. Werkgevers die daar tegen willen optreden, hebben soms de indruk dat er onder de huidige Wet Werk en Zekerheid (WWZ) altijd een dik dossier aanwezig moet zijn, om - bijvoorbeeld – iemand om deze reden te ontslaan. Mr. Jos van Bohemen legt uit wat de mogelijkheden zijn.

Te laat komen telt zwaar
Het vaak te laat op het werk komen is onlangs nog zwaar aangerekend door de kantonrechter Zutphen. De arbeidsovereenkomst is in deze zaak beëindigd zonder enige vergoeding. Te laat komen kan dus echt een serieuze zaak zijn of worden.

Tip voor werkgevers
Voor werkgevers is het verstandig om de naleving van werktijden vast te leggen in een kort protocol en daarbij ook het sanctiebeleid in mee te nemen. Door dit beleid goed te te passen zal ook de rechter beter kunnen handelen.
 

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram
 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.