« terug naar het overzicht

Vacatures vinden via Google for Jobs

13 juli 2017
Google for Jobs jobfinder
Google for Jobs is de nieuwe zoekfunctie voor werkzoekende om sneller de geschikte vacature te vinden. De vacatures worden gratis doorgeplaatst vanuit websites met openstaande vacatures. Dit betekent dat het vacaturesites zoals bijvoorbeeld Indeed en Nationale Vacaturebank overbodig zou kunnen maken.

Daarnaast zal Google bepaalde vacatures in beeld brengen bij de werkzoekende waar niet direct naar werd gezocht maar welke wel interessant zou kunnen zijn.

"Jammer dat Nederland nog niet aan de beurt is, want ik zie hier een groot voordeel voor werkzoekenden," zegt Fiona Kloosterman, loopbaanadviseur en auteur van sollicitatieboeken, in de Volkskrant. "Nu weten zij vaak niet welke zoekwoorden ze moeten gebruiken. Als Google snapt dat een secretaresse geïnteresseerd kan zijn in een baan als managementassistent, krijgt ze die vacatures ook te zien. De kans op succes wordt dan al groter."

Op dit moment is het verdienmodel van Google for Jobs nog niet duidelijk. Op dit moment worden vacatures gratis doorgeplaatst. Dit zou op den duur geld kunnen gaan kosten. Ook verwacht men dat er advertenties zullen worden weergegeven. "We bieden er op dit moment geen mogelijkheden voor rechtstreekse advertenties," laat een woordvoerder weten. 

Google geeft aan dat er op dit moment nog geen plannen zijn om een Nederlandstalige versie te lanceren.
 

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram