« terug naar het overzicht

Vakbonden en Kamerleden kritisch op CPB-plan verlagen WW

12 juni 2015
Onlangs publiceerde het CPB een rapport waarin ze adviseren om de WW omlaag te brengen om zo de hoge werkloosheid onder ouderen aan te pakken. Ondanks de pogingen van het kabinet om ouderen sneller aan het werk te krijgen, stelt het CPB voor om meer ‘fundamentele hervormingen’ door te voeren. Zo stellen ze voor om ontslagbescherming minder te laten afhangen van de lengte van het arbeidscontract. Ook willen ze het aantal leeftijdsafhankelijke regelingen in cao’s verminderen. Veertig procent van de langdurig werkelozen is ouder dan vijftig jaar. De vakbonden zijn het niet eens met de aanbevelingen van het CPB. Maurice Limmen van de CNV schrijft zich in de analyse van het CPB wel te herkennen maar benadrukt dat ouderen een groot probleem hebben als ze werkloos worden. De oplossing die het CPB aanvoert, wijst hij af.

Lees hier het volledige artikel

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram