« terug naar het overzicht

Vaste reiskostenvergoeding nog tot 1 oktober 2021

3 juni 2021
Het woon-werkverkeer is door de coronasituatie voor veel werknemers veranderd. Vanwege het advies om thuis te werken, zijn we niet meer iedere dag op de weg of in de trein te vinden. Vorig jaar werd bepaald dat de reiskostenvergoeding bij thuiswerkdagen mocht doorlopen. Op 27 mei 2021 werd bekend gemaakt dat deze regeling vervalt. Dat betekent dat je als werkgever nog tot 1 oktober 2021 een vaste reiskostenvergoeding mag vergoeden. 

Wat betekent dit voor jou als werkgever?

Het kabinet heeft aangekondigd dat de maatregel voor de onbelaste vaste reiskostenvergoeding wordt verlengd tot 1 oktober 2021. Oftewel, tot en met 30 september 2021 krijg je als werkgever de reiskostenvergoeding nog onbelast vergoed, ook als werknemers thuiswerken. Hierbij werd gekeken naar het reispatroon dat al voor 13 maart 2020 door de werkgever werd toegekend. Met deze verandering wordt de reiskostenvergoeding op het nieuwe patroon gebaseerd. Reist de werknemer minstens 36 weken of 128 dagen naar kantoor? Dan mag de reiskostenvergoeding vanaf 1 oktober 2021 nog steeds onbelast worden uitbetaald. Als dat niet het geval is, dan worden de reiskosten berekend met een nacalculatie of declaratie. Als werkgever betaal je dan enkel de dagen die de werknemer daadwerkelijk gereisd heeft onbelast (tot een maximaal bedrag van € 0,19 per kilometer). 

Reiskosten op nacalculatie of declaratie
Bij een nacalculatie ontvangt de werknemer iedere maand een vaste reiskostenvergoeding. Aan het eind van het jaar reken je dit af door te kijken naar de daadwerkelijk gereden kilometers. Bij declaratie kan de werknemer elke maand het aantal reisdagen doorgeven aan de werkgever en ontvangt zo de vaste reiskostenvergoeding voor de dagen waarop er gereisd is. 

 
Marijn van den Bosch
 
Marijn van den Bosch
Directeur
m.vandenbosch@bakkerenbosch.nl
088 - 555 0909
    LinkedIn


 

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram