« terug naar het overzicht

Veelgestelde vragen omtrent het coronavirus

1 december 2021
Mijn werknemer wil niet meer naar kantoor komen in verband met corona. Mogen we van een werknemer vragen om werkzaamheden op kantoor uit te komen voeren?
Ja, dat mag! Het advies van de overheid is een advies en dus geen verplichting. Een werknemer die liever thuis werkt kan altijd gevraagd worden om naar kantoor te komen. Het thuiswerken is geen recht. Natuurlijk heb je als werkgever de verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat er veilig gewerkt kan worden op kantoor.

Mag je als werkgever vragen of iemand gevaccineerd is?
Ja dat mag, mits hier een goede reden voor is. Je mag de vraag stellen maar de werknemer is niet verplicht om antwoord te geven. Echter mag dit níet vastgelegd worden. Wees voorzichtig met deze vraag.   

De school van het kind van mijn werknemer is gesloten in verband met corona. Wat nu?
Wanneer het kind van de werknemer ziek is moet ook de werknemer in quarantaine. Wanneer het kind niet ziek is dan kan de werknemer gewoon werken. Lukt het niet om te werken omdat er geen oppas is? Dan kun je van de werknemer verlangen dat er verlof opgenomen wordt. 

Hoe ziet de Wet Verbetering Poortwachter in coronatijd eruit?
Corona verandert niets aan de re-integratieverplichting van zowel werkgever als werknemer. Echter als je kunt aantonen dat er vanwege corona niet aan de re-integratieverplichtingen voldaan kan worden, kan het UWV besluiten om soepeler met de regels om te gaan. Hier moet een ‘deugdelijke grond’ voor aangevoerd worden, kijk hier voor meer informatie.

Mijn werknemer heeft een kwetsbare partner thuis zitten en wil niet op de werkvloer verschijnen. Wat nu?
De werknemer kan - in onderling overleg en wanneer mogelijk - werkzaamheden uitvoeren vanuit huis. Als dit niet mogelijk is dan is het een lastige afweging. Als de werknemer echt niet aan het werk wil dan is dit voor de rekening van de werknemer. Je kunt van de werknemer verlangen dat er vakantiedagen of verlof opgenomen worden. Je kunt natuurlijk altijd met de werknemer in gesprek gaan om samen tot een geschikte oplossing te komen.

Mag ik een werknemer vragen om tijdelijk in te springen bij een andere afdeling waar het hard nodig is?
Ja dat mag. Mits dit in redelijkheid te verwachten is van de werknemer. Het is in redelijkheid niet te verwachten van iemand om totaal andere werkzaamheden uit te voeren als de reguliere werkzaamheden. Vanuit goed werknemerschap is te verwachten dat een werknemer gehoor geeft aan de oproep.

Een werkenemer is op vakantie tijdens corona. Hoe ga ik daarmee om?
Informeer de werknemers voor vakantieperiodes over het reizen naar landen met een negatief reisadvies. Wanneer een werknemer in quarantaine moet of niet terug kan reizen wegens corona  maatregelen dan komen deze consequenties voor de rekening van de werknemer. Wanneer de werknemer in quarantaine moet door het afreizen naar een land met negatief reisadvies, en de werknemer kan niet thuis werken, dan hoeft het loon niet doorbetaald te worden.

 
Henk de Bakker
 
Henk de Bakker
Casemanager Verzuim
h.debakker@bakkerenbosch.nl
088 - 555 0909


 
    LinkedIn


 

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram