« terug naar het overzicht

Verruiming vrije ruimte WKR 2020

26 november 2020
De Belastingdienst heeft bepaald dat de vrije ruimte binnen de werkkostenregeling (WKR) voor 2020 wegens de Corona epidemie wordt verruimd. Onder de werkkostenregeling mag een gedeelte van het fiscale loon besteed worden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor werknemers. Dit wordt de vrije ruimte genoemd. Met ingang van 1 januari 2020 is de vrije ruimte 1,7% van het fiscale loon tot en met € 400.000. Over het meerdere van het fiscale loon is de vrije ruimte 1,2%.

Voor dit jaar wordt de vrije ruimte over het fiscale loon tot en met € 400.000 verhoogd van 1,7% naar 3%. Hiermee wordt er extra financiële ruimte geboden om werkgevers de mogelijkheid te bieden om werknemers in deze moeilijke tijd extra tegemoet te komen, bijvoorbeeld met een bloemetje of een cadeaubon.

 
Marijn van den Bosch
 
Marijn van den Bosch
Directeur
m.vandenbosch@bakkerenbosch.nl
088 - 555 0909
    LinkedIn


 

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram