« terug naar het overzicht

Waarom is het in deze tijd toch verstandig om te kiezen voor onze werving & selectie diensten?

8 juni 2020
 
Als een donderslag bij heldere hemel kwam de coronacrisis onze maatschappij binnen en daarmee raakte het niet alleen privé maar ook het bedrijfsleven en de arbeidsmarkt. Wordt het een korte maar hevige adempauze of luidt dit tot een langdurige recessie? Elke branche wordt geraakt, de één nog harder dan de ander. Niemand weet zeker hoelang corona grip zal hebben op ons leven en wat de impact ervan verder zal zijn.
 
Organisaties zijn op dit moment vooral bezig met: hoe overleven we dit gebeuren? Recruitment zal bij deze scenario’s niet bovenaan op de agenda staan binnen het bedrijf en vacatures worden in de meeste gevallen teruggetrokken of on hold gezet. Echter wordt er niet volledig op de rem getrapt, omdat men toch in het achterhoofd houdt dat wanneer de coronacrisis verder onder controle blijft de economie weer zal gaan draaien en er nieuwe kansen zullen ontstaan en men daar klaar voor wil staan. Wanneer er op dit moment personeel wordt gezocht, zie je dat op het gebied van recruitment de procedure veelal intern wordt opgepakt omdat men tijd over heeft of geen extra budget wil vrijmaken om een extern bureau in te zetten voor hun zoektocht naar personeel.

Echter hebben we door de huidige situatie te maken met een veranderend scenario op de arbeidsmarkt. Er is een krapte gaande betreffende openstaande vacatures en een overload aan kandidaten die werkzoekende zijn omdat ze door de coronacrisis werkloos zijn geworden. De vacatures die openstaan bij bedrijven krijgen een enorme aanwas aan reacties van mensen die opzoek zijn naar een nieuwe baan, waardoor dit vaak niet meer te overzien is en veel vragen met zich meebrengt. Wie zijn nu de juiste kandidaten voor onze functie? Moeten we alleen naar het cv kijken of ook naar het verhaal achter de persoon? Past diegene binnen onze bedrijfscultuur? Wie selecteren we nu om bij ons op gesprek te komen?

Hoe mooi zou het zijn om onze kennis en kunde hiervoor in te zetten om deze reacties op te vangen, de voorselectie te maken en de gesprekken te voeren met deze kandidaten voordat u de beste kandidaten te zien krijgt en ze aan tafel heeft? Wij kennen u als bedrijf, de bedrijfscultuur, wij hebben ons netwerk, onze kandidatendatabase, onze searchtools en kunnen hierdoor zeer snel schakelen en dit proces uit handen nemen, waardoor u niet veel tijd kwijt bent aan de zoektocht naar een nieuwe passende kandidaat en intern aandacht besteed kan worden aan andere belangrijke zaken.

Bel snel met één van onze recruiters voor meer informatie over onze diensten en waar wij u mogelijk van dienst kunnen zijn!
 
Marc Corman
 
Marc Corman
Consultant
d.vanwijngaarden@bakkerenbosch.nl
088 - 555 0909
    LinkedIn


 

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram