« terug naar het overzicht

Werkgevers onvoldoende voorbereid op tweede fase van de WWZ

8 april 2015
79 Procent van de ondernemers weet niet wat de hoogte is van de transitievergoeding die werkgevers vanaf 1 juli moeten betalen aan ontslagen medewerkers. Ook weet 68 procent niet wannéér een medewerker hier recht op heeft. Dit blijkt uit onderzoek onder 700 ondernemers.

Ruim 80 procent van de respondenten denken goed voorbereid te zijn op fase 2 van de invoering van de WWZ. Bij doorvragen bleek dit echter niet zo te zijn. De meerderheidl blijkt onvoldoende kennis te hebben. De ketenregeling is men beter bekend: 66 procent weet dat de onderbrekingstermijn 6 maanden wordt en 60 procent weet dat een medewerker na 24 maanden recht heeft op een contract voor onbepaalde tijd. 71 Procent denk nog wel dat het sneller of net zo lang duurt als vóór 1 juli. Lees hier het volledige artikel.

Zou u graag meer informatie willen ontvangen over de wijzingen van de Wet Werk en Zekerheid neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram