« terug naar het overzicht

Werkloosheid daalt in alle provincies

13 juni 2017

Werkloosheid daalt in alle provincies

De stijging van het aantal vacatures gaat in alle provincies gepaard met een daling van de werkloosheid. De werkloosheid daalt sinds begin 2014. In het eerste kwartaal van 2017 was de werkloosheid in Nederland 5,6 procent van de beroepsbevolking. Een jaar eerder was dit nog 6,8 procent. De werkloosheid daalde met 1,9 procentpunt het meest in Friesland. Ook in Flevoland en Limburg daalde het werkloosheidspercentage sterker dan gemiddeld. In Overijssel daalde de werkloosheid het afgelopen jaar het minst. Hier was de werkloosheid 0,8 procentpunt lager dan een jaar eerder.

In Groningen was de werkloosheid in het eerste kwartaal van 2017 het hoogst met 7,2 procent. Zuid-Holland en Flevoland noteerden eveneens relatief hoge werkloosheidspercentages. Met 3,9 procent was de werkloosheid opnieuw het laagst in Zeeland. Ook in Utrecht was de werkloosheid relatief laag.

Aantal openstaande vacatures per provincie
Aantal openstaande vacatures in 2017 per provincie

In alle provincies meer vacatures

Aan het einde van het eerste kwartaal in 2017 stonden er 189 duizend vacatures open in Nederland, 23 procent meer dan een jaar eerder. In alle provincies was er sprake van een toename. De ontwikkeling was het sterkst in Zeeland (+40 procent), gevolgd door Flevoland en Groningen. In Zeeland zit deze groei vooral in de gezondheids- en welzijnszorg en de bouw. Voor Flevoland is dit de bouw en het openbaar bestuur. Onderwijs en bouwnijverheid zijn de sterkst groeiende sectoren in Groningen. Limburg en Drenthe hebben met 23 hetzelfde groeipercentage als Nederland. De provincie met relatief de minste groei is Zuid-Holland.

Op zoek naar een vacature die bij jou past? Bekijk dan eens al onze openstaande vacatures!

Bron: CBS

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Zoekt u een nieuwe collega?

Heeft u een vacature en wilt u graag ondersteuning bij de invulling? Neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.
 

 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram
 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van updates op het gebied van HR, meldt u dan aan via onderstaande button.