Sollicitatietips

Handige tips bij het solliciteren - SollicitatietipsHandige tips bij het solliciteren - Sollicitatietips

Solliciteren is jezelf verkopen. Maar om jezelf goed aan te prijzen, is een grondige voorbereiding erg belangrijk. Je moet je verdiepen in de vacature en in je toekomstige werkgever. Ook moet je goed kunnen uitleggen waarom jij de juiste kandidaat voor de baan bent. Hier nog enkele tips die je tijdens je sollicitatieprocedure kunnen helpen.
 


Waarom netwerken belangrijk is voor het vinden van een baan

Een belangrijk en krachtig instrument voor een voortvarende carrière is goed netwerken. Een groot deel van de vacatures wordt namelijk ingevuld via een netwerk. Ga dus naar netwerkbijeenkomsten zoals beurzen, seminars, congressen en bedrijvenborrels.
 


Hoe en waarover kan onderhandeld worden tijdens een sollicitatiegesprek?

Tijdens het solliciteren kom je op een punt waarbij er onderhandeld gaat worden over de arbeidsvoorwaarden. Om deze onderhandelingen goed in te gaan, is een goede voorbereiding van belang. Zorg dat je van te voren weet waar je prioriteiten liggen. Zoek goed uit wat je waard bent en welk bruto salaris gangbaar is voor de functie. Via internet kan je verschillende salarisvergelijkingen doen die je hierbij kunnen helpen. Als er wordt gevraagd om een salarisindicatie te geven, zet dan altijd hoger in. Bepaal daarbij voor jezelf een boven- en ondergrens. Punten waarover je o.a. kunt onderhandelen zijn: salaris, werktijden, verlofdagen, opleidingsmogelijkheden, doorgroeimogelijkheden, auto van de zaak.
 


Wat zijn assessments tijdens een sollicitatieprocedure?

Steeds meer organisaties maken tijdens sollicitatieprocedures gebruik van assessments. Assessments bestaan uit testen, rollenspellen, taakopdrachten en interviews. Ze zijn in het leven geroepen om te beoordelen of je functioneren in de praktijk ook overeenkomt met wat je zegt. Bereid je dus goed voor op deze assessments.

 

Op zoek naar nog meer sollicitatietips?

Dan ben je bij ons aan het goede adres!
 

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Aanmelden kandidaat

Wil jij dat wij op zoek gaan naar een vacature die bij jou past? Meld je dan aan via onderstaande button.
 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via:
 

Facebook
LinkedIn
Instagram