Vacature: E-commerce / dataspecialist in Waalwijk


Vacature: E-commerce/dataspecialist


Onze opdrachtgever is gevestigd te Waalwijk. In de loop der jaren zijn zij uitgegroeid tot een vooruitstrevende (online)handelsmaatschappij. Zowel nationaal als internationaal levert het bedrijf producten in verschillende branches. Vrijwel alle producten worden online aangeboden, middels verschillende websites. De levering van producten wordt in het eigen magazijn/distributiecentrum verwerkt.

Ter ondersteuning van het huidige team zijn ze op zoek naar een E-commerce/ dataspecialist, welke zich met name gaat richten op het aanbod en de verkoop van producten op de digital market place. 
 

Functie omschrijving van de E-commerce / dataspecialist

Jouw dag start om 08:30 uur op kantoor in Waalwijk met een kop koffie (of thee). Terwijl jij je computer opstart, zie je verschillende PO’s in de mailbox binnen komen. Gisteren einde dag heb je de middels een handige query 500 prijzen van producten aangepast, met de verwachting dat er de komende week een hoop bestellingen binnen gaan komen. Nu al met succes! De logistieke afdeling kan aan de bak en je besluit je collega’s alvast te informeren over de aankomende drukte. Vervolgens ga je aan de slag met de performance op alle B2C market places. In de basis ziet het er goed uit, maar tegelijkertijd merk je op dat er een tweetal slechte reviews zijn. Ook zijn er wat leveringen vertraagd. Samen met de klantenservice overleg je welke mogelijkheden en oplossingen er zijn en zij gaan daar mee aan de slag.

Ondanks dat er al verschillende bestellingen zijn binnengekomen, merk je op dat er helaas ook een vijftal lost buy boxes zijn gesignaleerd. Deze producten hebben wat extra aandacht nodig en je besluit de prijsstrategie aan te passen. Om 11:00 uur staat er een meeting op het programma met het content team. Er moeten nieuwe producten worden ingeladen op de websites. Deze heb je alvast klaargezet en daarnaast instrueer je jouw collega’s welke descriptions er moeten worden verbeterd of aangepast.

Nadat je hebt genoten van je pauze, staat er om 13:00 uur een Skype meeting op het programma met je Vendor Manager. Je hebt je de nodige voorbereiding getroffen en de omzetcijfers en performance liggen al klaar. Samen met de Vendor Manager bespreek je kritische punten en je vertaald deze naar concrete acties. Voor twee belangrijke merken is het wenselijk dat er een brandpage wordt opgebouwd en hier ga je mee aan de slag. Einde dag check je nog even welk effect het aanpassen van de prijsstrategieën heeft gehad. Yes! Het heeft zijn vruchten afgeworpen. Tegen 17:00 uur staat de inkoper aan je bureau, of dat je nog een potential check kunt uitvoeren op een aantal nieuwe producten. Samen neem je de producten door en geef je jouw goedkeuring. Een product heeft een aanpassing nodig, waarbij je afspreekt om daar morgen samen even naar te kijken. Voldaan vertrek je richting huis waar je gaat genieten van een vrije avond. En je kijkt al weer uit wat de dag van morgen je gaat brengen!


Puntsgewijs bestaat je takenpakket uit de volgende werkzaamheden:
 • Je bent verantwoordelijk voor het product- en merkportfolio inclusief strategisch prijsbeleid;
 • Je bent dagelijks bezig met het monitoren van de verschillende marketplaces (B2B en B2C);
 • Je beheert proactief relaties met je partners, collega’s en leveranciers;
 • Je spot (verkoop)kansen in de markt en speelt hier proactief op in;
 • Je neemt actief deel aan meetings met buyers en vendor managers;
 • Je maakt verschillende managementrapporten op het gebied van aanbod, performance, rendement en omzet;
 • Je stelt KPI’s op en rapporteert deze;
 • Je schakelt veel met interne afdelingen waaronder logistiek, IT, klantenservice en het content team. 
 

Functie eisen van de E-commerce / dataspecialist

 • Je hebt HBO+ werk- en denkniveau en minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je hebt een uitstekende kennis van Excel en MS Office;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je hebt affiniteit met Data en IT én je bent in staat om hier een commerciële insteek aan te geven.

Persoonlijke eigenschappen:
 • Je bent zelfstandig, maar kunt ook in teamverband functioneren;
 • Je bent analytisch sterk, resultaatgericht en hebt een hands-on mentaliteit;
 • Je beschikt over een helicopterview met oog voor details;
 • Je bent stressbestendig;
 • Je bent gedreven, leergierig, ondernemend en proactief.   
   

Arbeidsvoorwaarden van de E-commerce / dataspecialist

Onze opdrachtgever biedt goede marktconforme arbeidsvoorwaarden. De kans om mee te groeien met een dynamische organisatie waar gewerkt wordt vanuit een team met enthousiaste collega’s in een open, professionele en informele werksfeer. 

Locatie
Waalwijk
 
 
 
 
Floris van der Bilt
 
Contactpersoon

Floris van der Bilt
info@bakkerenbosch.nl
088 - 555 0909 

Aanmelden kandidaat

Wil jij dat wij op zoek gaan naar een vacature die bij jou past? Meld je dan aan via onderstaande button.
 

Vacatures

Ben jij op zoek naar een vaste of een tijdelijke baan? Bakker & Bosch helpt je graag bij het vinden van de baan die écht bij jou past. We hebben een breed aanbod aan verschillende vacatures van monteur tot accountmanager en van recruiter tot marketeer.
 
 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via: