Vacature: Inkoop Assistent (FMCG) in Waalwijk

Vacature: inkoop assistent


Dresz is een dynamische en internationale onderneming die voortdurend op zoek is naar nieuwe trends en ideeën, die zich voornamelijk vertalen in consumentenproducten. Ze zijn een importeur met een divers klantenbestand dat bestaat uit online-kanalen, een groot aantal zelfstandige winkeliers in Nederland alsook de grote retailketens in Nederland en daarbuiten. De artikelen van Dresz zijn te vinden in 2.000 winkels in de Benelux en meer dan 10.000 winkels in heel Europa.

Het kernassortiment bestaat uit schoolspullen, smartphone- en tabletaccessoires en vele andere verrassende impuls-artikelen, waaronder een aantal succesvol geïntroduceerde artikelen. Ze bedenken én produceren veel van de producten zelf, waarbij er gebruik wordt gemaakt van hun sterke netwerk in het Verre Oosten. Gebruiksgemak en fun zijn de uitgangspunten waarbij de in-house designers zorgen voor een trendy en eigentijds design. Onze opdrachtgever wil het team versterken met een ervaren en daadkrachtig persoon.

Naast hun hoofdvestiging in Waalwijk hebben ze een nevenvestiging in Hong Kong. Ze hebben de ambitie om internationaal verder te groeien, online en offline. Kortom: een stabiele en professionele organisatie met interessante doorgroeimogelijkheden. 
 

Functie omschrijving 

Als Inkoop Assistent ben je verantwoordelijk voor alle operationele taken ten behoeve van het inkoopproces en het bieden van ondersteuning aan de inkopers. Je wordt hierbij onder andere verantwoordelijk voor de orderverwerking, ondersteunende inkooptaken, productiebegeleiding en het artikel- en kwaliteitsbeheer. Je zal een cruciale rol spelen binnen het inkoopproces en ervoor zorgen dat alles tijdig en correct verwerkt wordt. Je weet ieder moment van de dag exact wat de status van jouw orders is en zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid.

Binnen jouw takenpakket zorg je voor het verwerken van alle binnenkomende inkooporders. Je zorgt ervoor dat alle inkooporders worden geboekt en worden verwerkt in het systeem. De inkopers zal je vervolgens ondersteunen bij het opvragen van offertes en prijsopgaven bij leveranciers. Naast het verwerken van inkooporders ben je ook verantwoordelijk voor het artikelbeheer en het vergaren en verwerken van de certificaten en testrapporten voor onze producten, waardoor dossiers correct worden opgebouwd. Je zorgt ervoor dat alle artikelen correct in het ERP systeem worden verwerkt en dat alle bijbehorende specificaties worden vastgelegd, denk hierbij aan inkoopprijs, kostprijs en productspecificaties. Je bewaakt dat alles tijdig en correct wordt ingevoerd, ontbrekende gegevens worden gesignaleerd en dat deze zo snel mogelijk worden aangevuld. Daarnaast controleer je productiemonsters in overleg met de inkoper. Je stemt samen met de leveranciers en je interne collega’s de planningen af, zorgt ervoor dat deze worden vastgelegd in het systeem en dat die ook worden gevolgd.

Omdat je komt te werken in een internationale omgeving wordt er van je verwacht dat je beschikt over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels. 
 

Functie eisen

- Je beschikt over HBO werk- en denkniveau
- Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring binnen een soortgelijke functie, bij voorkeur binnen een (internationale) handelsonderneming in non-food
- Je hebt ervaring met het inkopen in het Verre Oosten of China
- Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
- Je hebt een goede kennis van Excel en bent gewend om met diverse systemen te werken
- Je hebt affiniteit met onze producten en wil weten hoe die werken.

Persoonlijke eigenschappen:
In deze spilfunctie zoeken we een kandidaat die beschikt over HBO werk- en denkniveau en uitstekende administratieve vaardigheden. Je bent accuraat, nauwkeurig, gestructureerd, consequent en weet het overzicht te behouden. Je streeft naar perfectie en wil altijd alles kloppend krijgen! Daarnaast beschik je over goede analytische vaardigheden, zodat je goed zicht hebt op de aanwezige processen en weet wat de consequentie is van eventuele wijzigingen die worden doorgevoerd. Verder verwachten we dat je kunt presteren onder druk, een teamplayer bent en verantwoordelijkheid neemt voor jouw werk.  
 

Arbeidsvoorwaarden 

Voor deze functie biedt Dresz een goede werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden afgestemd op jouw kennis en ervaring. Je krijgt een afwisselende en uitdagende baan binnen een organisatie die volop in beweging is, met een platte organisatiestructuur. Dat zorgt voor korte communicatielijnen, waarbij snel geschakeld kan worden. De sfeer is het beste te omschrijven als open en informeel, waarbij er ook ruimte is jezelf verder te ontwikkelen. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en inbreng van jouw ideeën! 

Locatie
Waalwijk
 
 
 
 
Marloes Schouten
 
Contactpersoon

Marloes Schouten
info@bakkerenbosch.nl
088 - 555 0909

  

Aanmelden kandidaat

Wil jij dat wij op zoek gaan naar een vacature die bij jou past? Meld je dan aan via onderstaande button.
 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via: