Vacature: Software support engineer / inhouse consultant

Als Software support engineer / Inhouse consultant help je klanten de software optimaal te gebruiken. Je beantwoordt vragen, helpt de klant het systeem in te richten, hen te instrueren en je bent verantwoordelijk voor het oplossen van meldingen.   

Onze opdrachtgever ontwikkelt en implementeert software in de bouw- infra- installatie- branche. Deze oplossing zorgt er voor zorgt dat alle betrokkenen slimmer en effectiever samenwerken. 

De organisatie kenmerkt zich door een platte organisatiestructuur met een pragmatische inslag. De medewerkers hebben een hoog kennisniveau van de softwareproducten én de bedrijfsprocessen in de bouwnijverheid. Klantgericht werken is hun uitgangspunt. Om dit te bereiken werkt iedereen nauw samen, delen ze kennis, nemen initiatief en voelen zich verantwoordelijkheid voor de klanten. Zij dagen zichzelf en de organisatie uit om hun product te optimaliseren en hun klanten optimaal te faciliteren met passende oplossingen binnen hun software.
 

Functie omschrijving: Software support engineer / Inhouse consultant

Het ERP systeem integreert alle benodigde branche specifieke werkprocessen en zorgt er voor dat hun klanten efficiënt en effectief kunnen werken. Zij hebben eenvoudig inzicht in hun werkprocessen en managementinformatie is voortdurend up to date beschikbaar. 

Als Software support engineer / Inhouse consultant help je klanten de software optimaal te gebruiken. Je beantwoordt vragen, helpt de klant het systeem in te richten, hen te instrueren en je bent verantwoordelijk voor het oplossen van meldingen. Dit doe door je in te leven in de situatie bij de klant, een passende oplossing te vinden en die op een plezierige en klantgerichte manier te communiceren. 
Je analyseert klantvragen en legt deze vast in hun klantsupportsysteem. Jij bent verantwoordelijk voor het oplossen en begeleiden van meldingen. Dit doe je zelf en in nauwe samenwerking met collega consultants en de ontwikkelaars. Je bent alert, servicegericht, informeert de klant en bewaakt de voortgang en terugkoppeling naar de klant. 

Klantmeldingen komen binnen via hun klantsupportsysteem, telefoon of e-mail. De Inhouse consultant analyseert de melding door mee te denken in het bedrijfsproces, beoordeelt de programmeerscripts en je kijkt zo nodig mee in het werkproces van de klant. Zorgvuldige analyse en oplossingsgericht werken garandeert snelle reactie naar de klant. Je modelleert, verzorgt software updates en ondersteunende documentatie zodat de klant optimaal gefaciliteerd is om zelfstandig met hun software oplossing te werken. 

De mogelijkheid bestaat om vanuit deze functie door te groeien naar een veelzijdig inzetbare externe consultant die zelfstandig projecten leidt, begeleidt en tot een succesvol einde brengt.
 

Functie eisen: Software support engineer / Inhouse consultant

Voor deze functies zijn wij op zoek naar mensen met: 
• Minimaal HBO werk- en denkniveau, 
• Goed analytisch denkvermogen, 
• Affiniteit of ervaring met de Bouw-, Infra-, of Installatiebranche, 
• Affiniteit met databases en programmeerwerk, 
• Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift, 
• Zowel zelfstandig als in teamverband goed kunnen functioneren, 
• Service- en oplossingsgericht, 
• Proactieve houding, 
• Relativeringsvermogen, 
• Flexibiliteit en collegialiteit, 
• Ervaring met ERP systemen en/of bedrijfsprocessen binnen genoemde branches is een pré, 
• Ervaring in programmeren in combinatie met databases is een pré.

Ben jij de persoon die zichzelf in bovenstaande punten herkent, dan zijn wij op zoek naar jou!
 

Arbeidsvoorwaarden

De opdrachtgever biedt een uitdagende en verantwoordelijke baan binnen een groeiende organisatie met daarbij uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Locatie
Vught

Solliciteer mobiel  Solliciteer vanaf desktop  Bekijk hier al onze vacatures

 

Aanmelden kandidaat

Wil jij dat wij op zoek gaan naar een vacature die bij jou past? Meld je dan aan via onderstaande button.
 

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons dan nu via: